Floris Groep, een familiebedrijf mee laten gaan met de tijd

19Apr

Cock Sierhuis, algemeen directeur Floris Groep

Floris is een bekende naam in de Zaanstreek. Een partner in de bouw voor bouwbedrijven, overheid, industrie, en consumenten. Bij ons kunt u niet alleen terecht voor een totaalpakket aan bouwmaterialen, maar ook voor het transport ervan. Voor elke specialisatie geldt dat u kunt rekenen op een deskundig advies van enthousiaste vakmensen. Wij weten waarover we het hebben. Het bedrijf is opgericht in 1920, dus over acht jaar hebben we wat te vieren.

Wij zijn een groothandel/importeur van zand, grint, cement, binnenmuur en gevelstenen, dakpannen, dakramen, pvc materiaal, straatwerk en isolatiemateriaal. Wij doen in keukens, kasten, kachels en open haarden maar ook in wand en vloertegels. Het bouwcenter heeft zich aangesloten bij een grotere inkoop en marketing organisatie, en is goed herkenbaar met zijn gele en grijze kleur. Gestart als leverancier van grondstoffen, ontwikkelde het bedrijf zich tot (mede)aannemer van grond, riool en straatwerk en kreeg de keuken en tegelhandel een prominente plaats.

Cock Sierhuis heeft ruim 23 jaar ervaring in diverse senior algemene, financiële en operationele functies. En is sinds 2008 algemeen directeur, mede-eigenaar van de Floris Groep. Hij heeft internationale ervaring opgedaan in Londen, Brussel, Athene en Jakarta. Naast zijn baan is hij o.a. ook actief als voorzitter van de Rotary Club Wormerveer-Krommenie, en penningmeester van het Gerrit Blaauw Fonds, stichting NDSM Werf Oost, stichting Buurtspelen Jisp en Wormer Oost en van de Vereniging Ons Huis in Jisp.

We zaten goed aan de Zaan in Wormer. De aanvoer met schepen was een groot voordeel en we hadden de ruimte. Maar door groei raakten we de grenzen van ons terrein en woningbouwontwikkelingen naderden ons bedrijfsterrein. Tijd om na te denken over de huisvesting. Dat gekoppeld aan een gewijzigde afzetmarkt en het opzetten van nevenvestigingen, heeft ons doen besluiten te gaan verhuizen naar het Noorderveld in Wormerveer, op een steenworp afstand van onze oude locatie.

Een familiebedrijf, al vier generaties lang. Met een eenvoudige bedrijfsstructuur, en door vererving ook veel aandeelhouders. Dankzij de inzet van al die generaties familieleden is het bedrijf een gezond bedrijf geworden, met veel mensen met dezelfde achternaam.

In het voorjaar 2011 werd de Floris Groep verkozen tot Best Managed Companies 2011, de best geleide organisaties binnen het Nederlandse midden- en grootbedrijf. De Floris Groep behoort tot de groep uitblinkers en mag het predicaat Best Managed Companies 2011 ook daadwerkelijk gaan voeren. Dit is de uitkomst van het Best Managed Companies programma dat Deloitte in samenwerking met de Kamer van Koophandel, VNO-NCW, TiasNimbas Business School en Management Team voor de vierde keer organiseerden. Cock Sierhuis is enorm trots op deze uitverkiezing, we zien dit als een erkenning voor het door ons gevoerde beleid en als waardering voor al onze medewerkers die dit resultaat hebben mogelijk gemaakt.

‘De laatste jaren hebben we gemerkt dat een bekende naam alleen niet genoeg is om naar de toekomst toe succesvol te blijven’, aldus Cock Sierhuis. Er is daarom een professionaliseringsslag ingezet die bestaat uit drie onderdelen: 1 Visie, 2 Focus en 3 Mensen en middelen om 1 en 2 te ondersteunen. Over de geschiedenis, de professionaliseringslag en de resultaten van dat handelen, wil Cock Sierhuis u graag verder informeren.

Programma:
17:00 – 17:30 uur ontvangst
17:30 – 17:40 uur opening door de voorzitter
17:40 – 17:50 uur actualiteiten
17:50 – 18:40 uur presentatie door Cock Sierhuis, vragen stellen en discussie
18:40 uur afsluiting door de voorzitter
18.40 – 19.00 uur netwerken
19:00 uur een ‘hapje eten’ en netwerken

Keukennieuws: Schalen met Italiaanse worst- en ham soorten, kruidenboter en stokbrood. Lasagne Bolognese en Italiaanse tomaat- komkommersalade.

Dessert: Profiteroles

Cornerprijs € 15,00