A. de Keizer Elektrotechniek BV: Kwaliteit moet 100% in orde zijn!

4Mar

s_n_dekeizerSjoerd de Keizer, algemeen directeur A. de Keizer Elektrotechniek BV

A. de Keizer Elektrotechniek BV is een familie bedrijf met bijna een halve eeuw aan ervaring in maritieme installaties! Als we erop terugkijken is het een ongelooflijke prestatie dat Columbus ooit Amerika bereikt heeft. Tegenwoordig komt er namelijk heel wat meer techniek bij kijken om de wereldzeeën te bedwingen. Aan boord van de moderne jachten en schepen bevinden zich namelijk een hoop uiteenlopende complexe elektronische systemen.

Het Zaanse bedrijf is sinds 1965 actief in het ontwerpen, bouwen en installeren van elektrotechnische installaties en computergestuurde alarm, monitoring- en besturing systemen voor de luxe jacht- en scheepsbouw. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer en staat de onderneming wereldwijd bekend om haar specialistische diensten, service en producten en is daardoor een belangrijke toeleverancier voor gerenommeerde scheepswerven binnen en buiten Europa. De onderneming heeft een eigen research & development afdeling, welke staat voor eigen, in-house te ontwikkelen producten.

Algemeen directeur Sjoerd de Keizer (26 jaar), heeft samen met zijn broer Niels als directeur (24 jaar), de dagelijkse leiding in dit prachtige Zaanse bedrijf. Voordat zij de directie, na het tragische en plotseling overlijden van hun vader, overnamen, waren zij als teamleiders werkzaam binnen het bedrijf. A. de Keizer Elektrotechniek BV is onderdeel van een bedrijvengroep van vier bedrijven, allen gericht op productie en diensten in de luxesector.

Alle schepen die De Keizer voor de gerenommeerde scheepswerven technisch bouwt, zijn custom-build en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnorm. De klanten mogen alles zelf bepalen: de schermen, de beveiliging, de entertainmentinstallatie, de meters, alles! De specialisten moeten deze steeds complexere wensen voor meer comfort en kwaliteit, vertalen in een varend jacht, dat vanzelfsprekend aan alle veiligheids- en kwaliteitseisen voldoet.

De onderneming deed het zo goed, dat de broers Sjoerd en Niels de Keizer op 3 november 2009 vol trots de Zaanse Ondernemingsprijs 2009 in ontvangst mochten nemen. ‘Deze prachtige producten zijn indrukwekkend en de organisatie getuigt van veel talent voor ondernemerschap’, aldus de vakjury, die evenals de jeugdjury van de Zaanse Ondernemingsprijs, onder de indruk waren van de bijzondere prestaties van het bedrijf.

Sjoerd de Keizer zal een boeiende presentatie geven over de dynamische wereld waarin A. de Keizer Elektrotechniek opereert en hoe telkens weer nieuwe technische uitdagingen de 100% kwaliteitscontrole door moeten komen. Ook zal hij aandacht gegeven aan de historie en het toekomstbeeld van de onderneming. Naast dit zal ook de persoonlijke kant van het ondernemerschap worden uitgelicht, om plots op een dergelijke leeftijd te worden geconfronteerd met een miljoenenbedrijf.