17 oktober 2019 17.00 uur: Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland

17Oct

Economische dynamiek

Van oudsher kent onze regio ondernemingszin en een economische dynamiek. Zaanstreek-Waterland is één van de eerste industriegebieden in Nederland, gekenmerkt door molens en werven en natuurlijk de handel. Onze stevige achtergrond biedt een mooie basis voor de toekomst. De provincie Noord-Holland is daarin uiteraard een belangrijke partner. Arthur van Dijk (VVD), op 3 februari 1963 geboren in Dordrecht, is sinds 7 januari 2019 commissaris van de Koning in Noord-Holland. Tijdens de Cornerbijeenkomst van 17 oktober vertelt hij u graag meer over de plannen van de provincie en gaat hij de dialoog met u aan.

‘Duurzaam doorpakken’ in de regio Zaanstreek-Waterland

In het coalitieakkoord ‘Duurzaam doorpakken’ worden enkele concrete projecten in de regio Zaanstreek-Waterland genoemd, zoals een onderzoek naar het doortrekken van de Noord-Zuidlijn naar Zaanstad en Purmerend. Maar ook de verbinding A8-A9 met behoud van de Werelderfgoedstatus van de Stelling van Amsterdam, en de onderdoorgang Broek in Waterland (N247). Daarnaast is er aandacht voor de herstructurering van bedrijventerreinen met het oog op duurzaam ruimtegebruik, en voor het tegengaan van bodemdaling in het veenweidegebied. Al met al is er meer dan genoeg om over te praten met Arthur van Dijk.

Van harte uitgenodigd

Tijdens onze Cornerbijeenkomst zal Arthur van Dijk u meer vertellen over de rol van de provincie in relatie tot de regio Zaanstreek-Waterland. U bent samen met uw (zakelijke) partner e/o collega van harte uitgenodigd. Denkt u ook vooral op voorhand al na over de vragen die u wilt stellen. Er zal namelijk volop gelegenheid zijn de dialoog aan te gaan.

Heeft u een prangende vraag? Dan kunt u deze vooraf mailen naar communciatie@de-corner.nl  Wij geven deze dan ter voorbereiding alvast door aan de commissaris.

Bekendmaking genomineerden eerste Zaanse Startup Award en Zaanse Ondernemingsprijs 2019

Tijdens deze Cornerbijeenkomst worden de namen bekend gemaakt en zullen de genomineerden zich voorstellen aan het publiek.

Ontvangst vanaf 17.00 uur in het Zaans Museum