Vanuit een bewogen 2020 nu vol energie het nieuwe jaar in

Een bitterzoet afscheid van 2020 en vol energie het nieuwe jaar in!

Een bewogen jaar: zo mogen we 2020 gerust noemen. Het was voor onze leden en relaties, en voor ons als bestuur, een jaar vol uitdagingen. Toch kijken wij met gepaste trots terug op 2020. Er zijn namelijk ook mooie momenten geweest en successen behaald.

Diverse bruisende bijeenkomsten

Zo vonden er diverse interessante en drukbezochte Cornerbijeenkomsten plaats. Op 14 januari organiseerden we samen met de gemeente Zaanstad, de Maatschappij, de Junior Kamer Zaanstreek en ZaanLinQ een bruisende nieuwjaarsbijeenkomst in het Zaantheater. Op 5 maart vond, vlak voor de coronamaatregelen, de feestelijke 250ste Cornerbijeenkomst plaats. Toen de maatregelen iets versoepelden, bedachten we een alternatieve Haringparty en fietsen ruim 125 leden op 18 juni de unieke Haringfietstocht. Tot slot organiseerden we op 27 augustus, samen met de Maatschappij, een inspirerende bijeenkomst met Thomas Rau in Het HEM. Bovendien begroetten wij in 2020 maar liefst 15 nieuwe leden, waaronder ons 300ste lid!

Feestjes, groei en veerkracht

Ook onze leden zaten het afgelopen jaar niet stil. Zo vierden diversen van hen hun lange bestaan. Onze vaste communicatiepartner Van Midden bereikte in 2020 de 75 jaar. Transportbedrijf Albert Keijzer (trouw lid vanaf 1984) bestond op 26 november 100 jaar. Zij vierden vanwege corona geen feestje, maar schonken alle medewerkers en relaties een prachtig jubileumboek. Ook J.H. Bakker Bouwprojecten heeft de 100-jarige geschiedenis vastgelegd in een jubileumboek. En aromamaker Buteressence bestond zelfs 150 jaar. Daarnaast was er ook ruimte voor groei. Kantoorinrichter GZ OfficeXperience opent eind dit jaar een nieuwe vestiging op HoogTij, en DecoLegno, leverancier van decoratief plaatmateriaal, opent in 2022 ook een nieuw hoofdkantoor op HoogTij. Verder lieten diverse Zaanse ondernemers een enorme veerkracht zien. Zo dreigde groothandel ZitoTeer door corona een derde van de omzet kwijt te raken. Door de situatie om te denken en groots zaken als beschermingsmiddelen en desinfectiemiddelen in te slaan, werd dit mogelijke verlies omgezet in een omzetverdubbeling.

Vol vertrouwen het nieuwe jaar in

Kortom: de Zaanse ondernemers laten zich niet snel kisten. Wij gaan dan ook vol vertrouwen het nieuwe jaar in. Uiteraard hopen wij je snel weer live te mogen begroeten. Zodra er weer ruimte is om bijeenkomsten te organiseren, laten wij je dat zo snel mogelijk weten.

Voor nu: een fijne kerst met je dierbaren en alvast een geweldig 2021!

zondag 10 januari 2021