Ton R. Vermij in het zonnetje als 35-jarig bestuurslid De Corner

Bloemen en gebak voor Cornerbestuurslid van het eerste uur

Hij is een man die met een fotografisch geheugen voor feiten vrijwel alles weet over ‘zijn’ 35-jarig zakennetwerk: Ton R. Vermij. De Zaandammer werd op 11 november, precies 35 jaar geleden op de dag af dat hij de eerste bestuursvergadering in 1986 bijwoonde van de Zaanse Ondernemers Sociëteit De Corner, in het zonnetje gezet voor zijn niet aflatende inzet.

DKMedia-Dirk Karten

Precies op de elfde van de elfde (ook de jubileumdatum) stapten Corner-voorzitter Ton Komen en Gidi van den Crommenacker, bestuurslid communicatie, bij Ton R. Vermij binnen met een prachtige bos bloemen, slagroomtaart en cadeaubon voor een etentje naar keuze.

Er zullen weinig ondernemers in de Zaanstreek zijn die zo’n groot netwerk hebben als Ton R. Vermij. De stapels visitekaartjes, goed gedocumenteerd bewaard in zijn grote archief, vertellen het verhaal van een leven van keihard werken als ras-ondernemer én bestuurder. Zo was Ton de eerste centrummanager van Nederland. Hij stond zo aan de wieg van de groei van zakelijk Zaandam.

Ton is ook nu nog op z’n 75e geen stilzitter. Je mag hem met recht een bevlogen mens noemen. Een gedreven en punctueel werkend bestuurder. Sinds 1998 doet hij, inmiddels samen met Gidi van den Crommenacker en Wendy Huismans, ook de communicatie voor De Corner.

Vanaf 2018 is Ton tevens secretaris. Ook het beheer van de website van de zakenclub en het maken van de foto’s tijdens de bijeenkomsten wordt met veel liefde en aandacht gedaan. Redenen genoeg voor zijn medebestuursleden om hem eens goed in het zonnetje te zetten.

21 november 2021