5 maart 2020: Projectleider Jasper Hink, over de aanpak van de verkeersdruk op de Thorbeckeweg

Deze 250ste Cornerbijeenkomst begon met een feestelijke toast, op naar de 300ste! Na de vermelding van acht nieuwe leden (de aanwezigen ontvingen het unieke boekje van Monet), kreeg burgemeester Peter Tange het podium. Voorzitter Ton Komen bedankte de langstzittende burgemeester voor al zijn inbreng en warme belangstelling en overhandigde een mooie kunstwerk.

Daarna kreeg Ruben Uitendaal, voorzitter van de Green Business Club gelegenheid om de bezoekers te informeren over hun activiteiten. Voor de inleider was er tevens informatie over de Zaan Business App, een gratis extra service voor Cornerleden.

Verkeersdruk Thorbeckeweg aangepakt in combinatie met een nieuwe tunnel bij de Vijfhoek

Daarover gaf Jasper Hink, Projectleider Infrastructuur Vervoerregio Amsterdam, de bezoekers belangrijke en interessante informatie. Teven vertoonde hij een filmpje over het gehele project en de nieuwe tunnel. Het totale project vraagt een investering van ruim 83 miljoen euro, de realisatie staat gepland voor 2021-2023.

Na afloop was er onder het genot van een heerlijke maaltijd volop gelegenheid om te netwerken.

De volgende Cornerbijeenkomst is op donderdag 16 april, het gaat dan over de ‘Stikstof en PFAS’ problematiek. En de gevolgen voor de Zaanse bouwers, nieuwbouw, woningen, wegen en de samenleving.

Foto-opnames

Zoals gebruikelijk werden er tijdens de bijeenkomst foto-opnames gemaakt. Onderstaand treft u een selectie foto’s. Mocht er een foto van u bij staan die u niet wenst, dan graag een mailtje naar: communicatie@de-corner.nl en wij zullen die foto verwijderen. U kunt zo ook om een digitale kopie vragen.

Foto’s: Ton R. Vermij