17 oktober 2019: Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland

Na de vermelding van 14 nieuwe leden (de aanwezigen ontvingen het unieke boekje van Monet), werden de genomineerden van de eerste Zaanse Startup Award (2.0 versie van de Zaanse Startersprijs) en de Zaanse Ondernemingsprijs aan het publiek voorgesteld. Voor de Zaanse Ondernemingsprijs zijn dat: Bonbon Atelier Limmen, Gebr. Van der Veekens en Feenstra en Van Goor. De Startup kandidaten zijn: Cell Charge van Daan Horak, Hulc, van Lucien Luijkx en Jordi Bron en Quisquiliae, van Ad van Vugt. De winnaars worden op dinsdag 5 november aanstaande bekend gemaakt tijdens de 31ste Zaanse Ondernemersdag in het Zaantheater.

‘Duurzaam doorpakken’ in de regio Zaanstreek-Waterland

Arthur van Dijk sprak over de economische dynamiek van de Zaanstreek. Zaanstreek-Waterland is één van de eerste industriegebieden in Nederland, gekenmerkt door molens en werven en natuurlijk de handel. Onze stevige achtergrond biedt een mooie basis voor de toekomst. De provincie Noord-Holland is daarin uiteraard een belangrijke partner. In het coalitieakkoord ‘Duurzaam doorpakken’ worden enkele concrete projecten in de regio Zaanstreek-Waterland genoemd, zoals een onderzoek naar het doortrekken van de Noord-Zuidlijn naar Zaanstad en Purmerend. Maar ook de verbinding A8-A9 met behoud van de Werelderfgoedstatus van de Stelling van Amsterdam, en de onderdoorgang Broek in Waterland (N247). Daarnaast is er aandacht voor de herstructurering van bedrijventerreinen met het oog op duurzaam ruimtegebruik, en voor het tegengaan van bodemdaling in het veenweidegebied. Al met al is er meer dan genoeg om over te praten met Arthur van Dijk.

Na afloop was er onder het genot van een heerlijke maaltijd volop gelegenheid om te netwerken.

De nieuwjaarsbijeenkomst staat gepland voor 14 januari 2020 om 16.00 uur in het Zaantheater. Dit is een gezamenlijk initiatief van De Corner, De Maatschappij, Junior Kamer Zaanstreek, ZaanLinQ en de gemeente Zaanstad. Verder staan er Cornerbijeenkomsten gepland voor 5 maart (250ste bijeenkomst), 16 april en 18 juni (Zaanse Haringparty bij D’Swarte Walvis).

Klik op de foto hiernaast om door alle foto’s te bladeren…