Inverdan, een bruisend nieuw stadshart en een vitaal stationsgebied

Supervisor Sjoerd Soeters en programmamanager Gerrit Teders

In april 2003 heeft de gemeenteraad het Masterplan Inverdan goedgekeurd. Met het project Inverdan krijgt Zaanstad straks een modern, bruisend stadshart waar wordt gewoond, gewerkt en gerecreëerd. De komende tien tot vijftien jaar ondergaat de binnenstad een ware metamorfose. In het centrum van Zaandam en rond het station komen meer dan 2500 nieuwe woningen, 140.000 m² kantoren, een nieuw stadhuis en bibliotheek, 18.000 m² aantrekkelijke nieuwe winkels en talloze andere voorzieningen. De plannen maken de verborgen en onbekende kwaliteiten van Zaanstad beter zichtbaar: water en groen zijn prominent aanwezig.

040909-inverdanMet Inverdan krijgt Zaanstad een van de meest aantrekkelijke stadscentra van Noord-Holland, waar historie en vernieuwing een verrassende combinatie maken. Goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer. Op tien minuten afstand van Amsterdam. Waar kantoorruimte en woningen nog betaalbaar zijn. Met winkels, uitgaansgelegenheden, onderwijsinstellingen en publieke voorzieningen, zoals een nieuw stadhuis en de bibliotheek. Gemeente, private partijen en andere overheden investeren de komende jaren ruim 700 miljoen euro in de ontwikkeling van Inverdan. Ze werken nauw samen met burgers, ondernemers en andere partijen om de positie van Zaanstad als ‘Poort naar de Randstad’ verder te versterken.

040909-soetersSjoerd Soeters, supervisor Inverdan, een man die zich graag laat inspireren. www.inspireerdearchitect.nl

040909-tedersGerrit Teders, programmamanager Inverdan.

“Zaanstad is een bestuurlijke eenheid, maar heeft geen stadshart. Daarin gaat Inverdan verandering brengen. Het nieuwe stadscentrum moet een aantrekkelijk verblijfsgebied worden, wat een positief effect heeft op de koopkracht. Bij programmamanagement gaat het immers om de effecten, zoals woongenot of werkgelegenheid.” www.zaanstad.nlinverdan@zaanstad.nl

040909-logoVandaag zullen Sjoerd Soeters en Gerrit Teders ons informeren over de stand van zaken van het Inverdan-project. Het voorontwerp voor het bestemmingsplan Inverdan is klaar. De uitvoering is een zaak van jaren. Maar met dit voorontwerp bestemmingsplan komt Inverdan juridisch van de grond. Natuurlijk, bij elk project heeft u inspraak. Dat was altijd al wettelijk geregeld. Maar bij Inverdan gaat Zaanstad een stapje verder. Mee stemmen over de gevel van een nieuw stadhuis, informatiemarkten, inspraakavond, www.inspireerdearchitect.nl, alles heeft de gemeente er aan gedaan om draagkracht onder de bevolking te creëren.

Programma:
17.00 – 17.30 uur binnenkomst
17.30 – 17.40 uur opening door de voorzitter
17.40 – 18.00 uur actualiteiten
18.00 – 19.00 uur inleiding door Sjoerd Soeters en Gerrit Teders, vragen stellen en discussie vanaf 19.00 uur afsluiting door de voorzitter en aan tafel

Keukennieuws:
Biefstuk Stroganof, pommes-parisiennes en rijst. Roerbakgroente en stoofpeertjes. Een fris nagerecht toe.

Cornerprijs € 12,50